RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У "Омікрону" немає двох типових симптомів COVID-19: у чому підступність штаму

Через масове поширення по всьому світу останнього виявленого штаму коронавірусу “омікрон”, про перебіг захворювання можна зробити деякі висновки.

Які типові симптоми COVID-19 відсутні при зараженні цією інфекцією, розповів лікар-терапевт вищої категорії Олексій Водовозов , повідомляє “Radiosputnik”.

"Коронавірус вражає всі органи та системи, тут без варіантів. Хоча є деякі спостереження, які ми зараз можемо проаналізувати та сказати, що існують невеликі відмінності "омікрону" від колишніх штамів", - заявив він.

На думку лікаря, вже не можна судити про наявність коронавірусної інфекції в організмі лише через втрату нюху, адже для штаму "омікрон" таке явище рідкість.

"Наприклад, при ньому рідко зустрічається втрата нюху, а для варіантів до "дельти" це було поширеним явищем. Найчастіше по втраті нюху люди розуміли, що хворі, і йшли здавати аналізи. При "дельті" це зустрічалося вже рідше, а при "омікроні" втрата нюху - це рідкість", - розповів Олексій Водовозов.

Утруднене дихання також нечасто зустрічається під час хвороби нововиявленим штамом. Проте, незважаючи на поширену думку про те, що "омікрон" переноситься легше за інші види COVID-19, не можна недооцінювати його ризики.

"Утруднене дихання теж нехарактерне для "омікрону". Він практично не добирається до легенів, він зупиняється в бронхіолах, тобто в бронхіальному дереві. Я б не сказав, що бронхіоліт при "омікроні" набагато кращий за пневмонію при "дельті", але це більше легке захворювання", - уточнив Олексій Водовозов.

Раніше ми писали, скільки українців заразилися штамом "омікрон", названо цифру.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я