RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

73% пацієнтів зі штамом "Омікрон" відчувають один і той же симптом

У 73% відсотка інфікованих коронавірусом "Омікрон" у місті спостерігалися однакові симптоми – нежить. Такі висновки зробили вчені після проведення відповідного дослідження у Бангладеш. Крім нежитю у багатьох пацієнтів також спостерігається головний біль, млявість, втома і чхання.

Про це повідомив портал bdnews24.com.

Головний біль був зареєстрований у 68% пацієнтів, а 64% повідомили про відчуття втоми або млявості. Принаймні 60 відсотків пацієнтів чхають або відчувають біль у горлі, а 44 відсотки страждають від кашлю. Про це заявив офіційний представник Головного управління охорони здоров'я Бангладеша професор Назмул Іслам.

"Ми повинні звернути увагу на ці симптоми, оскільки вони схожі на симптоми сезонного грипу, тому ми повинні проконсультуватися з лікарем, перш ніж звертатися за будь-якою медичною допомогою", - сказав він.

За словами професора Іслама, ігнорування протоколів охорони здоров'я лише збільшить кількість пацієнтів із COVID та зрештою вплине на всю систему охорони здоров'я.

Він сказав, що дельта-варіант коронавірусу, як і раніше, домінує в Бангладеш, але омікронний варіант поступово його витіснить. Штам, вперше виявлений у Південній Африці, поширюється активніше.

Раніше ми також повідомляли про те, хто найчастіше хворіє на Омікроном, і які симптоми.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я