RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Профілактика COVID-19: прості правила, які допоможуть дбати про імунітет

Мити руки з милом, захищати себе за допомогою маски, щепитися проти коронавірусу, більше рухайтеся, вживати здорову їжу, а головне задовольняти потребу організму у вітамінах та важливих мікроелементах – такі правила допоможуть подбати про імунну систему в умовах пандемії COVID-19.

Про це пише Harvard Health Publishing.

Найбільш дієвим способом захисту від коронавірусу є вакцинація. Крім того, на здатність організму протистояти інфекції впливає спосіб життя.

Щоб створити умови для нормальної роботи імунної системи, необхідно правильно харчуватися, не допускаючи дефіциту важливих мікроелементів та вітамінів.

Так, за словами представника ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, вітаміни D та C та цинк відіграють у її роботі ключову роль.

Вітамін D бере активну участь в імунних процесах, утворенні імунних клітин та інших обмінних процесах. Останні клінічні дослідження показали, що добавка цього вітаміну знижує заразність і запобігає розвитку важкої форми COVID-19. За даними іншого дослідження, у 84,6% пацієнтів з тяжкою формою коронавірусу був дефіцит вітаміну D.

Не менше значення у роботі імунітету має цинк, від рівня якого залежить кількість білих кров'яних тілець, що борються з вірусами. Деякі дослідження говорять, що достатня кількість цього мікроелемента може скорочувати тривалість застуди.

Потужний антиоксидант вітамін С є життєво необхідним для роботи імунітету. Передбачається, що регулярний прийом вітаміну С може призводити до скорочення тривалості застуди у 8% дорослих та 14% дітей.

Читайте також матеріал “Апострофа”: В Україні з'являться таблетки для лікування коронавірусу: яка їх ефективність та як отримати

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я