RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Названо продукти, які треба їсти при COVID-19

В Україні набирає обертів чергова хвиля COVID-19, щодня хворіє дедалі більше людей. Чималу роль у перебігу хвороби відіграє раціон і дієта.

Про це пише "Обозреватель".

Вживання деяких груп продуктів і навпаки, виключення з раціону деяких з них, допоможе легше перенести коронавірусну інфекцію і швидше одужати.

Що потрібно їсти при коронавірусі

Фрукти та овочі не лише підтримають імунітет, а й зменшать запальний процес. Вони також є джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів. За даними недавніх досліджень, рослинна дієта зменшує ризик зараження та полегшує прояви симптомів коронавірусної інфекції.

Курячий бульйон - легка, але поживна страва, цистеїн, що міститься в ньому, стимулює утворення слизу, що сприяє зволоженню слизових оболонок, допомагаючи їм очиститися від вірусів.

Цільнозернові продукти мають протизапальну дію. Згідно з дослідженнями, при споживанні цільного зерна маркери запалення знизилися у 838 осіб, які брали участь у експериментах.

Рослинний білок допомагає зберегти м'язову масу при зниженні фізичної активності. Він допоможе заповнити запаси енергії, яку організм активно витрачає на боротьбу з вірусом. При цьому рослинний білок краще справляється із запаленням, ніж тваринний.

Омега-3 жирні кислоти знижують запалення та чинять противірусний ефект. Тому важливо включити до раціону лосось, тріску, сардини тощо.

Теплий чай з медом здатний розщеплювати та виводити слиз із організму з кашлем чи нежитем. Мед пом'якшує біль у горлі, покращує сон, має антимікробну та імуностимулюючу дію.

Під час хвороби рекомендується скоротити споживання солі та цукру, копчених продуктів та продуктів глибокої обробки, а також надто жирних страв.

Раніше "Апостроф" розповідав про найкорисніший овоч сезону, який зберігає вітаміни всю зиму.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я