RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Як вакцина від COVID впливає на жіноче здоров'я: вчені зробили важливе відкриття

Згідно з новим дослідженням, у жінок, які отримали вакцину від коронавірусу, менструальний цикл був майже на день довшим, ніж зазвичай.

Про це повідомляє видання DailyMail.

Висновки, опубліковані в журналі Obstetrics & Genecology, підтверджують затвердження тисяч жінок, які повідомили про нестійкі зміни у своєму циклі після щеплення.

Група вчених на чолі з Орегонським університетом здоров'я та науки проаналізувала цикли майже 4000 жінок за допомогою програми для відстеження фертильності. Деякі з них були вакциновані, а інші – ні.

Середнє збільшення жіночих циклів після введення першої дози вакцини склало 0,64 дня (близько 15,36 години) та 0,79 дня (близько 18,96 години) після введення другої дози.

Однак у підгрупи користувачів програми, що отримали дві дози вакцини протягом одного й того ж менструального циклу, середня тривалість циклу збільшилася на два дні.

Менструальні цикли зазвичай тривають близько 28 днів, але точна кількість варіюється від однієї жінки до іншої, а також протягом життя. Він також може змінюватись під час стресу.

Висновки, однак, є попередніми, оскільки це дослідження розраховане на цілий рік.

Про дослідження було оголошено у вересні 2021 року і воно фінансується за рахунок гранту в розмірі 1,67 мільйона доларів від Національного інституту охорони здоров'я (NIH).

У ньому беруть участь п'ять університетів, які прагнуть визначити, чи існує зв'язок між аномальними менструаціями та вакциною проти COVID-19.

Університети включають Бостонський університет, Гарвардську медичну школу, Університет Джона Хопкінса, Мічиганський державний університет та Орегонський університет здоров'я та науки.

Діана В. Б'янки, доктор медичних наук, директор Національного інституту дитячого здоров'я та розвитку людини ім. Юніс Кеннеді Шрайвер (NICHD) при NIH, заявила: "Обнадіює той факт, що дослідження виявило лише невеликі тимчасові менструальні зміни у жінок.

Ці результати вперше дають жінкам можливість консультувати жінок щодо того, чого очікувати від вакцинації проти COVID-19, щоб вони могли відповідним чином планувати свою діяльність”.

Для свого дослідження вчені проаналізували анонімні дані із додатку для відстеження фертильності Natural Cycles серед жінок віком від 18 до 45 років, які не використовували гормональні контрацептиви.

Дослідники зібрали дані з трьох послідовних циклів до отримання вакцини та ще трьох після.

Для невакцинованих осіб дані збиралися протягом 6 послідовних циклів. З 3959 осіб, які брали участь у дослідженні, 2403 були вакциновані, а 1556 - ні.

У дослідженні брали участь три вакцини: Pfizer (55%), Moderna (35%) та Johnson & Johnson (7%).

Зміни здаються найбільш вираженими, коли вакцинація проводиться на початку фолікулярної фази, яка починається в перший день менструального циклу (кровотеча) і закінчується початком овуляції.

Однак збільшення тривалості циклу - більш тривалий час між кровотечами - не було пов'язане з будь-якою зміною кількості днів менструації (днів кровотечі).

Дослідження є лише невеликою частиною річного дослідження, яке було проведено, коли тисячі жінок у США та Великій Британії повідомили про нестійкі менструальні цикли.

2 вересня 35 тисяч британських жінок заявили, що у них порушилися місячні після вакцинації від COVID.

Згідно з аналізом даних доктора Вікторії Мале, викладача репродуктивної імунології в Імперському коледжі Лондона, на той час не було виявлено жодних проблем із фертильністю.

Раніше ми повідомляли, що деякий час тому ізраїльські медики розповіли, як вакцина від COVID-19 впливає на здатність жінки народжувати.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я