RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Як COVID-вакцини впливають на менструальний цикл: з'явилися результати дослідження

Дослідники на чолі з Орегонським університетом здоров'я та науки з'ясували, що вакцини від коронавірусу продовжують майже на добу менструальний цикл у жінок.

Про це повідомляє Daily Mail, посилаючись на дослідження у журналі Obstetrics & Genecology.

У дослідженні брали участь майже 4 тисячі жінок, більшість із яких були вакциновані. Перевіряли три вакцини: Pfizer (55%), Moderna (35%) та Johnson & Johnson (7%).

У середньому менструальний цикл продовжується на 15, 36 годин після першої дози протиковідної вакцини, і на 18,96 годин після першої дози. У 358 жінок цикл продовжився після повного курсу вакцинації на два дні, вони щепилися під час менструації.

Поки що це попередні дані, оскільки моніторинг триватиме до вересня 2022 року. У дослідженні брали участь Бостонський університет, Гарвардська медична школа, Університет Джона Хопкінса, Мічиганський державний університет та Орегонський університет здоров'я та науки.

Зокрема, американський антрополог доктор Кейт Кленсі розповіла, що після щеплення Moderna у неї почалася менструація на день раніше і виділення були сильнішими, ніж зазвичай.

"У мене третій день менструації, і я все ще змінюю подовжені нічні прокладки кілька разів на день. Типовим для мене в цей час є, можливо, одна або дві звичайні прокладки (хоча і супервбираючі) на весь день" , - зазначила вона.

За словами науковців, попередні результати дослідження вперше дають можливість консультувати жінок про те, на що чекати від протикоронавірусної вакцинації, щоб жінки могли відповідним чином планувати свою менструацію.

Нагадаємо, ізраїльські медики розповіли, як вакцина від COVID-19 впливає на здатність жінок народжувати.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я