RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Вчені виявили зв'язок алкоголю з ризиком заразитися COVID-19: що кажуть у ВООЗ

Вчені з Піттсбурзького університету (США) виявили несподіваний зв’язок між імунітетом від коронавірусу та вживанням міцних спиртних напоїв.

Результати дослідження опубліковано на сайті препринтів medRxiv.org і поки що не пройшли експертну оцінку. Препринти – попередні звіти, на які не можна покладатися як керівництво для клінічної практики або самостійного лікування.

Американські дослідники вивчали фактори, які могли бути пов'язані з частотою інфікування COVID-19 серед людей похилого віку. До списку увійшли минулі та нинішні проблеми із психікою, наявність соматичних захворювань, а також вживання алкоголю та наркотиків.

У дослідженні взяли участь 90 добровольців віком від 55 до 103 років.

"Особи, які зазнали впливу COVID-19, але мали негативний результат тесту, як правило, вживали більше спиртних напоїв, ніж пацієнти з підтвердженою коронавірусною інфекцією: у середньому близько одного напою на день. Споживання пива та вина не було статистично значущим", - зазначають вчені.

Водночас вони наголосили, що зловживання спиртними напоями не збільшує ризик заразитися коронавірусом.

Раніше Всесвітня організація здоров'я оприлюднила загальні міфи про алкоголь і коронавірус.

Міф Вживання алкоголю сприяє знищенню вірусу, що викликає COVID-19.

Правда, вживання алкоголю не сприяє знищенню вірусу. Вживання алкоголю навпаки може збільшити ризик здоров'ю, якщо людина заражається вірусом. Спирт (у концентрації не менше 60%) може бути ефективно використаний для дезінфекції шкірних покривів, але він не має дезінфікуючої дії при вживанні внутрішньо.

Міф При вживанні міцних алкогольних напоїв знищуються вірусні частинки, що містяться у повітрі, що вдихається.

Правда Вживання алкоголю не сприяє знищенню вірусних частинок, що містяться у повітрі, що вдихається, не забезпечує дезінфекцію порожнини рота і глотки та жодною мірою не є способом захисту від вірусу.

Міф Вживання алкоголю (у вигляді пива, вина, дистильованого спирту або спиртових настоянок на травах) зміцнює імунну систему людини та підвищує стійкість організму до вірусу.

Правда Вживання алкоголю має руйнівну дію на вашу імунну систему, не зміцнює імунітет і не підвищує стійкість організму до вірусу.

Нагадаємо, в Японії розробляють нову вакцину від коронавірусу, яка дасть довічний імунітет.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я