RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як покласти край пандемії COVID-19: ВООЗ назвала три умови

Щоб покласти край пандемії коронавірусу, потрібно, щоб рівень вакцинації у всьому світі досяг 70%. Також дуже важливим є дотримання карантинних норм.

Таку думку висловив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейєсус, пишуть "Известия".

"По-перше, ми повинні покласти край пандемії. Для цього необхідно, щоб усі країни, працюючи спільно, до середини 2022 року досягли глобальної мети — вакцинації 70% населення світу. Важливо, щоб уряди продовжували вживати цілеспрямованих заходів у галузі охорони здоров'я та соціального забезпечення, серед яких тестування, секвенування та надання інформації про варіанти вірусу, не побоюючись будь-якого осуду", - зазначив він.

Глава ВООЗ додав, що кожен має зіграти свою роль у перемозі над коронавірусом - надягаючи маски, дотримуючись соціальної дистанції, уникаючи скупчення людей, зустрічаючись з друзями по можливості на відкритому повітрі або в приміщенні, що добре провітрюється.

Крім того, за словами Гебрейєсуса, є необхідність у створенні більш надійних систем забезпечення безпеки в галузі охорони здоров'я у всьому світі.

"У 2022 році країни почнуть обговорювати глобальну угоду щодо боротьби з пандемією, яка допоможе зміцнити механізми управління та фінансування, а також системи та інструменти, які потрібні світові для попередження епідемій та пандемій, підготовки до них, виявлення та оперативного реагування", - розповів він.

Третім важливим аспектом глава ВООЗ назвав вкладення усіма країнами коштів на зміцнення системи первинної медико-санітарної допомоги.

"Пандемія COVID-19 продемонструвала, що загроза здоров'ю наражає на небезпеку всі аспекти нашого життя", - резюмував Гебрейєсус.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька висловила думку, що у 2022 році знизиться рівень захворюваності на COVID-19, якщо збільшаться показники вакцинації серед груп ризику.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я