RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дасть імунітет на все життя: у Японії розробляють нову вакцину від коронавірусу

У Японії розробляють вакцину від Covid-19, яка забезпечить імунітет на все життя. Розробками займається група вчених із Токійського інституту медичних наук, а японська фармацевтична компанія Nobelpharma може розпочати клінічні випробування у 2023 році.

Про це пише Japan Times.

Вчені виробляють препарат на основі вакцини проти віспи. До рекомбінантного вірусу вісповакцини має бути включений спайковий білок вірусу SARS-CoV-2, який і викликає COVID-19. Розробники сподіваються, що це може спричинити вироблення клітинного імунітету від коронавірусу на все життя.

Було проведено низку експериментів на мишах з використанням рекомбінантного вірусу вісповакцини, що кодує ген пташиного грипу. Вони продемонстрували високі рівні антитіл, які зберігалися понад 20 місяців. Більше того, всі вакциновані миші, яких за 20 місяців заразили пташиним грипом, вижили. Як наголосили вчені, жодна інша вакцина не має схожого ефекту.

Нагадаємо, раніше в МОЗ пояснили, чим бустерна доза COVID-вакцини відрізняється від додаткової.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я