RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Британський професор дав похмурий прогноз щодо смертності від "Омікрону": потрібні жорсткі обмеження

Штам "Омікрон" вбиває британців, тому професор Ніл Фергюсон якого також називають "професор Локдаун", та його команда з Імперського коледжу Лондона, дав похмурий прогноз на 5000 смертей від "Омікрону" на добу, якщо протягом одного-двох тижнів у країні не запровадять жорсткі обмеження.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

"Професор Локдаун" попередив: госпіталізації в Лондоні зростають на третину за тиждень, щоденні інфекції у Великій Британії зростають на 60% до 93 тисяч, а "Омікрон" стає домінуючим штамом на національному рівні.

За його словами, загальні випадки Covid у Великій Британії злітають до рекордних рівнів третій день поспіль, і цієї зими може бути до 5000 смертей від "Омікрону" на день без додаткових обмежень.

Ультравірулентний варіант, як вважають, подвоюється по всій країні кожні два дні і поширюється швидше, аніж за ним намагається встигати тестування. "Омікрон" стає домінуючим штамом на національному рівні, тому експерти кажуть, що до 400 тисяч британців можуть заражатись на день.

Команда Імперського коледжу не знайшла жодних доказів, що варіант "Омікрон" є менш серйозним, ніж "Дельта", тим більше що існують реальні докази з Південної Африки, де новий штам у п'ять з половиною разів частіше повторно заражає людей, а дія вакцин значно слабша.

Спираючись на дані про поширення "Омікрону" у Великій Британії, а також лабораторні тести на ефективність вакцини, вчені дійшли висновку: "Омікрон є серйозною, неминучою загрозою для громадського охорони здоров'я".

Професор Фергюсон, який припустив 500 000 смертей від Covid у першій хвилі без локдауну, сказав, що посилити обмеження необхідно "через тиждень чи два", щоб збити пік нової хвилі.

Нагадаємо, "Апостроф" писав про "Омікрон" і розповів, у чому небезпека і як боротися з вірусом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я