RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Штам "Омікрон" почав убивати британців: до переломної дати залишилося мало часу

У Великобританії помер щонайменше один пацієнт, інфікований новим штамом коронавірусу "Омікрон", який незабаром стане домінуючим.

Про це повідомляє Sky News.

"На жаль, так, "Омікрон" викликає госпіталізацію, і, на жаль, було підтверджено, що принаймні один пацієнт помер від "Омікрона", – сказав глава уряду Борис Джонсон під час виступу в лондонській клініці та додав:

"Я думаю, що ми маємо припинити думати, що це якась м'яка версія вірусу, і просто визнати швидкість, з якою він поширюється серед населення. Тому найкраще, що ми можемо зробити, це отримати бустерні дози".

За словами міністра охорони здоров'я Саджіда Джавіда, в країні ще жодна з мутацій коронавірусу не поширювалася так швидко.

"У той час як на "Омікрон" припадає понад 20% випадків заражень в Англії, ми вже спостерігали його зростання до більш ніж 44% у Лондоні та очікуємо, що в найближчі 48 годин він стане домінуючим варіантом COVID-19 у столиці", - заявив Джавід.

Нагадаємо, новий варіант коронавірусу "Омікрон" був виявлений у Південній Африці 9 листопада і почав швидко поширюватися світом. Поки що точно невідомо, чи є він більш небезпечним, ніж "Дельта", але в Україні вже звучать заклики обмежити сполучення з усім світом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я