RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Втрутився тестостерон: медики встановили, у кого найдовше тримається імунітет до COVID-19

Найшвидше імунітет до COVID-19 падає у молодих чоловіків і довше - у людей похилого віку, особливо у жінок.

Про це з посиланням на дані Військово-медичної академії ім. С. М. Кірова та лабораторної служби "Хелікс" повідомляє російський "Коммерсант".

Російські медики з'ясували, що тяжкий перебіг хвороби, надмірна вага та сильне ураження легень позитивно впливають на рівень антитіл до COVID-19.

На думку вчених, вироблення антитіл може пригнічувати тестостерон. Вже на 90 добу молоді чоловіки (група 18-44 років) виявляють тенденцію до зниження рівня імуноглобулінів. У них залишалося близько 40–50 відносних одиниць антитіл класу G.

У старших чоловіків (45-59 років) і у літніх (60-70 років) фіксували близько 70 відносних одиниць.

У молодих жінок фіксували близько 60-70 одиниць, у жінок старшої вікової групи – майже 120 одиниць.

Дослідження показало, що молодим чоловікам, які перенесли COVID-19 у легкій чи безсимптомній формі, через півроку після інфекції потрібна вакцинація. У пацієнтів, які перенесли коронавірусну пневмонію середньотяжкого та перебігу й отримували у схемі лікування глюкокортикоїди, навпаки, шанси заразитися повторно менше: через шість місяців вони можуть лише обмежитися контрольним тестуванням IgG.

Нагадаємо, вчені з медичного факультету LKS Гонконзького університету з'ясували, що штам COVID-19 "Омікрон" розмножувався в бронхах людини у 70 разів швидше, аніж штам "Дельта", а також вихідний варіант коронавірусу. На думку медиків, заражаючи набагато більше людей, дуже заразний вірус може спричинити тяжче захворювання та смерть, навіть якщо сам вірус може бути менш патогенним.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я