RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

"Омікрон" виявився у 70 разів заразнішим за "Дельту": чим це загрожує людству

Вчені з медичного факультету Університету Гонконгу LKS спостерігали, як через добу після зараження штам COVID-19 "Омікрон" розмножувався в бронхах людини в 70 разів швидше, аніж штам "Дельта" і вихідний варіант коронавірусу. При цьому зараження південноафриканським штамом у легенях було значно нижчим, аніж у початкової версії.

Про це пише The Hill.

Реплікування "Омікрону" в легеневій тканині людини було в 10 разів повільнішим, аніж вихідного варіанту коронавірусу. Цей факт дозволив ученим припустити, що він може викликати менш важкі захворювання.

За словами провідного спеціаліста дослідження Майкла Чан Чи-вая, розмноження вірусу не є єдиним фактором, який визначає перебіг хвороби.

“Важливо зазначити, що тяжкість захворювання у людей визначається не лише реплікацією вірусу, а й імунною відповіддю господаря на інфекцію, що може призвести до порушення регуляції вродженої імунної системи, тобто до цитокінового шторму”, – сказав учений.

Він додав, що навіть якщо вірус виявиться менш патогенним, властива йому висока швидкість інфікування може спричинити тяжче захворювання та смерть, тому загроза з боку цієї мутації коронавірусу "ймовірно, буде дуже значною".

"Також зазначається, що, заражаючи набагато більше людей, дуже заразний вірус може викликати тяжче захворювання і смерть, навіть якщо сам вірус може бути менш патогенним. Отже, разом із нашими нещодавніми дослідженнями, що показують, що варіант "Омікрон" може частково уникнути імунітету від вакцин та перенесеної інфекції, загальна загроза від варіанту "Омікрон", ймовірно, буде дуже значною”, – уточнив Чан.

Раніше ми писали, що "Омікрон" утричі частіше за інші штами заражає повторно. При цьому найпоширеніші симптоми більше нагадують застуду. Це головний біль, біль у горлі, нежить, втома і чхання.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я