RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Класичні ознаки трапляються рідше: британський вірусолог назвав симптоми "Омікрону"

Штам коронавірусу “Омікрон” втричі частіше за інших заражає повторно. При цьому найпоширеніші симптоми більше нагадують застуду.

Про це заявив провідний епідеміолог, керівник британського проекту з відстеження симптомів коронавірусу Тім Спектор в ефірі програми Today на BBC Radio 4, пише Daily Mail.

“У нас безперечно були випадки, коли у них був один із попередніх варіантів, від шести до 12 місяців тому, і вони заразилися повторно”, – сказав він.

Дані, отримані в Південній Африці, дозволяють припустити, що ця мутація втричі частіше заражає повторно, аніж попередні варіанти навіть якщо імунітет зберігається.

Професор не уточнив, йшлося про вакцинованих чи невакцинованих людей, але зазначається, що дві дози щеплення забезпечують лише близько 30% захисту від інфекції.

“Більшість симптомів схожі на застуду, тому ми говоримо про головні болі, біль у горлі, нежить, втому та такі речі як чхання. Такі речі, як жар, кашель та втрата нюху, насправді зараз у меншості симптомів, які ми спостерігаємо”, – додав Спектор.

Раніше ми писали, що мільйони людей у всьому світі перехворіли на коронавірус, проте серед них є й ті, хто жодного разу не заразився COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я