RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чому деякі люди не заражаються COVID-19: дослідження вчених

Мільйони людей у всьому світі перехворіли на коронавірус, проте серед них є й ті, хто жодного разу не заразився COVID-19.

Про те, чому так відбувається, повідомляється у дослідженні вчених Університету Реддінга (Великобританія) – результати опубліковані у науковому журналі Nature.

Вчені з'ясували – це пов'язано зі збільшенням Т-клітин, які реагували на Sars-cov-2. Ці імунні клітини "винюхують" білки в механізмі реплікації - області коронавірусу, спільної з сезонними коронавірусами.

Як зазначає доцент біомедичних технологій в Університеті Редінга Олександр Едвардс, це дослідження визначає новий проміжний результат – для цього достатньо впливу вірусу, щоб активувати частину імунної системи людини. У той же час цього недостатньо для прояву симптомів, виявлення значних рівнів вірусу або встановлення відповіді антитіл.

За словами Едвардса, висновки з цього дослідження можуть мати вирішальне та важливе значення у процесі розробки вакцини від коронавірусу іншого типу.

Раніше генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурл заявив, що вакцинувати населення від коронавірусу, швидше за все, доведеться щороку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина