RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Захищає не всіх: лікар вказав на головну "підступність" колективного імунітету при COVID-19

Коронавірусних інфекція активно поширюється по всьому світу, у багатьох людей виробляється колективний імунітет. Стало відомо, як захищатись від COVID-19.

Про це "Апострофу" розповів імунолог Борис Донський.

За словами медика, згодом COVID-19 проходитиме як звичайний сезонний грип.

"Вже в більшості країн, які масово прищепили своє населення, на цьому етапі це вже сезонна ГРВІ. Багато хто інфікується, проте мало людей помирає. Тобто прийнятно, як для типової сезонної ГРВІ", - зазначив він.

Однак він зазначив головну "підступність" колективного імунітету: "Для багатьох інфекцій колективний імунітет захищає і тих, хто зробив щеплення, і тих, хто не зробив. Тут же індивідуальне щеплення захищає саме вас. Ви можете бути носієм, тому ті, хто не зробив щеплення , не будуть нами захищені, навіть якщо нас буде 90%. Все одно щеплення у цьому випадку захищає індивідуально", - резюмував Донський.

Раніше "Апостроф" писав, що Всесвітня організація охорони здоров'я встановила, що новий штам коронавірусу, ймовірно, буде поширюватись по всьому ЄС. Також він має вищий ризик повторного зараження.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я