RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Штам "Омікрон" вперше виявили в Україні: всі подробиці

В Україні зареєстровано перший потенційний випадок зараження штамом коронавірусу "Омікрон".

Про це у своєму Instagram повідомив український генетик Олександр Коляда.

За словами фахівця, медики в одному із зразків виявили комбінацію мутацій, яка характерна саме штаму коронавірусу "Омікрон".

Як зазначив Олександр Коляда, нову мутацію COVID-19 в Україну могла привезти молода дівчина, яка нещодавно повернулася із відпочинку в ОАЕ.

Після повернення додому пацієнтка відразу пішла на самоізоляцію, тому дівчина не могла поширити штам коронавірусу серед інших людей.

"Не думаю, що це перша така людина, тому що в країнах із тією ж політикою перельотів таких випадків вже сотні. Чим частіше шукають, тим частіше знаходять", - продовжив Олександр Коляда у своєму мікроблозі.

Для підтвердження першого випадку зараження "Омікроном" фахівці передадуть зразки до інших лабораторій.

Оновлено. У суботу вранці, 18 грудня, голова МОЗ Віктор Ляшко підтвердив, що в Україні зафіксовано перший випадок зараження штамом коронавірусу "Омікрон".

За словами міністра охорони здоров'я, нову мутацію COVID-19 справді з ОАЕ привезла молода дівчина, яка контактувала із зараженими людьми за кордоном. На даний момент пацієнтка перебуває на лікуванні.

"Також зараз проводиться епідеміологічне розслідування зазначеного випадку та додаткове обстеження контактних осіб. Вакцинуйтеся, щоб бути захищеними, не зволікайте. Дотримуйтесь встановлених протиепідемічних норм і правил", - додав Віктор Ляшко і закликав українців відмовитися від поїздок до країн, де активно поширюється штам "Омікрон".

Раніше ми розповідали, чим загрожує вторгнення "Омікрону" до України.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я