RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

"Омікрон" небезпечніший, ніж здається: є загроза появи нового штаму

Штамами "Дельта" та "Омікрон" можна заразитися одночасно. А найбільше підхопити одразу два види COVID-19 ризикують люди з ослабленим імунітетом.

Про це йдеться у випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Є незначна ймовірність появи ще більш заразного варіанту в разі поширення змішаного виду. Це підтвердили результати наукових досліджень у Південній Африці, зазначає фахівець компанії Moderna Пол Бертон.

Утім, за весь час пандемії виявили лише три випадки так званої рекомбінації штамів. У підсумку вони не призвели до виникнення нової мутації. Тим часом, у ВООЗ наголошують, що штам "Омікрон" небезпечніший, ніж здається.

"Сімдесят сім країн повідомили про випадки захворювання “Омікроном”. Але ми вважаємо, що штам, ймовірно, є на території більшості держав, навіть якщо його ще не виявлено. “Омікрон” поширюється зі швидкістю, яку ми не бачили з жодним попереднім штамом. Ми стурбовані тим, що люди називають “Омікрон” м’яким. Звісно, ми вже зрозуміли, що недооцінюємо цей вірус на свій страх і ризик", – розповів генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебреєсус.

Нагадаємо, в Україні вже зараз може бути новий штам коронавірусу "Омікрон". Та, щоб витіснити штам "Дельта", йому знадобиться щонайменше місяць.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я