RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

'"Ховався" більш, як два тижні: у Китаї у туриста "Омікрон" знайшли вже після карантину

У Китаї виявив другий випадок штаму “Омікрон” у туриста, який понад два тижні тому повернувся до країни з-за кордону, що є новим викликом урядовій стратегії нульового COVID.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Випадок зареєстрували у південному місті Гуанчжоу у вівторок, 14 грудня, наступного дня після того, як органи охорони здоров'я у північному портовому місті Тяньцзінь заявили, що виявили першу інфекцію “Омікрон” у материковому Китаї – теж у мандрівника, який прибув з-за кордону.

Випадок у Тяньцзіні був ідентифікований як безсимптомний. Людина вже перебувала на карантині, тоді як секвенування геному підтвердило, що це був варіант “Омікрон”, припускаючи, що варіант передавався місцевим жителям.

Другий пацієнт, 67-річний чоловік, в'їхав до Китаю 27 листопада в Шанхаї і пройшов двотижневий карантин, протягом якого він неодноразово давав негативний результат. Потім чоловік вилетів із Шанхаю до Гуанчжоу. Співробітники AirChina підтвердили CNN, що рейс був майже заповнений (вільні були лише шість місць).

Потім чоловіка було поміщено під домашній карантин. Його знову протестували 12 грудня - через 15 днів після першого прибуття в Китай, причому результат виявився позитивним рано вранці 13 грудня. За словами влади, подальше секвенування геному, проведене Китайським центром контролю та профілактики захворювань, підтвердило, що це був “Омікрон”.

Наразі чоловік проходить лікування в ізоляції у лікарні. Після його діагнозу 10 544 особи, пов'язані з чоловіком, були протестовані на вірус – досі всі результати були негативними.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що штамами "Дельта" і "Омікрон" можна заразити одночасно. А найбільше підхопити одразу два види COVID-19 ризикують люди з ослабленим імунітетом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я