RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Коли "Омікрон" займе в Україні місце "Дельти": відомий лікар дав прогноз

В Україні вже зараз може бути новий штам коронавірусу "Омікрон". Та, щоб витіснити штам "Дельта", йому знадобиться щонайменше місяць.

Таку думку висловив український лікар Тарас Жиравецький в Telegram.

За його словами, лікарі сподіваються, що нової потужної хвилі в країні не буде, адже наразі пандемія йде на спад, кількість шпиталізованих зменшилася у кілька разів. Медик уточнив, що в Україні вакциновані вже 40% дорослого населення, більше 50% - перехворіли. Відтак - країна наближається до колективного імунітету і такого стану, коли медична система буде здатна витримати нові виклики.

"Хороші новини. Пандемія дійсно йде на спад, кількість госпіталізацій знизилась в кілька разів, тому сподіваємось, що нової потужної хвилі у нас не буде. Омікрон ймовірно вже є в Україні, але йому потрібно мінімум місяць, щоб витіснити штам Дельта. Поки судячи по статистиці у ПАР новий штам не створив колапсу медичної системи, тому сподіваємось, що і в нас все буде добре", - розповів Жиравецький.

Водночас, залишається загрозою той факт, що новий штам "Омікрон" може долати імунітет вакцинованих та тих, хто перехворів. Проте, якщо цей варіант вірусу виявиться не таким загрозливим, то пандемія може завершитися вже влітку, вважає фахівець.

"Єдина загроза це поява в майбутньому нового штаму, який буде пробивати імунітет вакцинованих та тих, хто перехворів. Якщо такого не станеться пандемія завершиться. Мій прогноз, що до літа ковідні лікарні вже будуть порожні і ми зможемо трішки розслабитись та повернутись до нормального життя", - наголосив фахівець.

Варто зауважити, що поки в Україні немає офіційно хворих на варіант вірусу "Омікрон".

Раніше "Апостроф" зібрав рекомендації лікарів-інфекціоністів щодо симптомів та лікування нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я