RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Наскільки і чим небезпечна уринотерапія: у МОЗ перерахували наслідки

Уринотерапія призводить до надмірного навантаження на нирки та печінку, і може спровокувати розвиток нових хвороб.

Про це попередила прес-служба МОЗ.

У міністерстві вирішили розвіяти міф навколо того, що практикування уринотерапії сприяє покращенню здоров'я та може нібито перезапустити імунну систему.

МОЗ назвав уринотерапію варварським методом лікування, який активно піарять псевдомедики. За словами спеціалістів, таке практикування може призвести до ниркової недостатності або до летального випадку.

Медики нагадали, що сеча формується в процесі фільтрації плазми крові в нирках, і різні непотрібні або побічні сполуки через сечоводи потрапляють до сечового міхура.

"У сечі здорової людини містяться сечовина, креатинін, сечова кислота, аміак та інші речовини, накопичення в організмі яких може спровокувати серйозні захворювання. Сеча хворої людини може містити також ацетон, солі важких металів, бактерії та інші домішки", - зазначили у МОЗ і додали, що уринотерапія повертає до організму усе сміття, яке було профільтровано.

Більш того, практикування уринотерапії є неприроднім та недоказовим способом лікування, й людина наражає себе на небезпеку, отруюючи організм продуктами азотистого обміну.

Підсумовуючи, у МОЗ закликали українців на займатися самолікуванням та не довіряти псевдонауковими методами.

Раніше у МОЗ розповіли, як підготувати дитину до вакцинації.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я