RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Здоров'я

Новини

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

8 квітня

6 квітня

5 квітня

4 квітня

Всі новини

Що треба знати вагітним про COVID-вакцинацію: доктор Комаровський відповів

Вагітність у жінок є першочерговим показанням для проходження вакцинації від коронавірусу.

Про це попередив доктор Євген Комаровський.

На особистому сайті медика один із користувачів залишив питання щодо отримання щеплення від COVID-19. Чоловік розповів, що вони із дружиною підтримують вакцинацію, але напередодні імунізації його дружина дізналася, що перебуває на ранній стадії вагітності.

Більше того, гінекологи з терапевтом заборонили його дружині робити щеплення від COVID-19. Чоловік поцікавився у Євгена Комаровського, чи потрібно його дружині вакцинуватися і яка вакцина підійде для неї.

Лікар нагадав, що для нормального перебігу вагітності у жінки включаються певні механізми імунологічної толерантності – організм перестає реагувати та нейтралізувати віруси.

"Той самий грип - це дуже велика специфічна небезпека для вагітної, коронавірус - аналогічно. Причому небезпека не для плода - як правило, плід практично не уражається", - продовжив Євген Комаровський і застеріг, що у нещеплених вагітних жінок коронавірусна хвороба може протікати у тяжкій формі.

За словами лікаря, вагітність – першочергове показання для проходження вакцинації, а у розвинених країнах медиків, які відмовляють жінок від вакцинації, позбавляють ліцензій.

"А пряма відповідь на ваше запитання - будь-якою доступною вакциною якнайшвидше. І берегтися - мінімізувати контакти та дотримуватися всіх заходів профілактики інфекційних хвороб" , - підсумував Євген Комаровський у своїй рекомендації.

Раніше Євген Комаровський розповідав, чи потрібно вакцинувати дітей від коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я