RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Світ атакує новий небезпечний штам коронавірусу: які симптоми

У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань розповіли про появу нового штаму коронавірусу під назвою "Пірола", який вже активно шириться світом.

Про це інформує агенція Bloomberg.

Читайте також: В Ізраїлі від COVID-19 помер скандальний антищеплення: чим він прославився

Зазначається, що мутований варіант коронавірусу зафіксували в Ізраїлі, Канаді, Данії, Британії, Південній Африці, Швеції, Норвегії, Швейцарії, Таїланді та Сполучених Штатах. Невдовзі зможе охопити весь світ. Представники європейських органів охорони здоров’я припускають, що він здатен спричинити черговий сплеск випадків коронавірусної хвороби Covid-19.

Відомо, що виявили новий штам наприкінці літа. Тоді йому дали офіційну назву BA.2.86.

Вчені повідомляють, що саме він міг стати причиною нещодавнього суттєвого зростання кількості інфекцій. Зокрема, у США з початку липня зросла кількість людей в реанімації з діагнозом Covid. Також зросла кількість смертей серед заражених даним штамом вірусу.

Представники Міжнародних органів охорони здоров'я занепокоєні цим фактом та повідомляють про високий рівень мутацій у вірусі. Він міг мати близько 30 змін у своїй білковій структурі, що говорить про те, що наявні вакцини можуть бути малоефективні.

У Світовій організації охорони здоров'я (ВООЗ) зарахували "Піролу" до категорії штамів, "за якими спостерігають", через велику заразність.

Серед головних симптомів вірусу "Пірола":

  • підвищення температури тіла;
  • кашель;
  • лихоманка;
  • відсутність смаку чи нюху.

Проте можуть бути й інші симптоми.

Нагадаємо, 5 травня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про скасування статусу пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації.

  • Вас також може зацікавити:

Чекала на дитину: в Ужгороді скандал через смерть 23-річної дівчини від COVID-19

24-річна вагітна померла від COVID-19 - її батько звинувачує у смерті антиприщепників: фото

Українська медицина увійшла до європейської родини: що це означає

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я