RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Здоров'я

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

23 березня

22 березня

21 березня

20 березня

19 березня

18 березня

16 березня

15 березня

Всі новини

У МОЗ нагадали критерії для встановлення інвалідності: коли дають 1, 2 і 3 групу

В Україні людям з інвалідністю надаються певні пільги та допомога, але оформити їх можна лише за наявності відповідного посвідчення. В умовах війни в Україні це питання стало особливо актуальним, і в Міністерстві охорони здоров'я нагадали критерії для встановлення інвалідності.

До 1 групи інвалідності потрапляють люди, які не можуть себе обслуговувати, самостійно пересуватися, орієнтуватися у просторі, спілкуватися, або можуть виконувати лише певні обмежені дії. Такі люди вимагають постійного догляду та допомоги сторонніх.

Читайте по темі: Як отримати допомогу по догляду за близькими під час війни: озвучено алгоритм.

Фото: https://t.me/mozofficial

2 група інвалідності надається особам, які мають значні обмеження у життєдіяльності, але можуть обслуговувати себе самостійно за наявності допоміжних засобів або інших людей. Самостійне пересування, навчання, робота, орієнтація чи спілкування для них сильно утруднені.

Фото: https://t.me/mozofficial

Люди з 3 групою інвалідності мають помірні функціональні порушення та обмеження життєдіяльності. Наприклад, їм можуть знадобитися допоміжні засоби для самообслуговування або пересування, спеціальний режим навчання або допомога інших осіб. У роботі такі люди частково втрачають можливість повноцінної трудової діяльності.

Читайте по темі: 'Відстрочка від мобілізації: як писати заяву, якщо один із батьків має інвалідність.

Фото: https://t.me/mozofficial

Чіткий перелік захворювань та станів, за яких людині надається інвалідність, затверджений постановою КМУ №10 від 21.01.2015 року. Рішення про надання групи інвалідності ухвалюється на основі висновку лікарсько-консультативної комісії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я