RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як зменшити ризик захворювання на інсульт: 7 основних порад

Американські фахівці Техаського університету дослідили випадки інсульту у людини, який щорічно реєструють понад 15 млн разів. Вони встановили сім корисних звичок у повсякденному житті, щоб зменшити ризик інсульту.

Про це йдеться у відповідному дослідженні.

Серед корисних звичок експерти виділили такі:

  1. Здорове харчування;
  2. Фізична активність;
  3. Відмова від куріння;
  4. Позбавлення зайвої ваги;
  5. Нормалізація артеріального тиску;
  6. Контроль рівня цукру на крові;
  7. Контроль холестерину.

Під час дослідження фахівці проаналізували понад 11,5 тисяч дорослих громадян США від 45 до 64 років. Кожному з добровольців вони розрахували генетично обумовлений ризик інсульту. Їм запропонували дотримуватися цих звичок. Протягом 28 років спостереження, у тих, хто дотримувався звичок, показники ризику інсульту знизилися на третину. Інші стикалися з цим на 57% частіше.

Раніше ми писали, в умовах загальної мобілізації українцям назвали список хвороб, з якими їх не призиватимуть до лав армії. Серед них є інсульт, що відноситься до захворювань системи кровообігу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я