RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Епідемія ботулізму: в Україні зафіксували нові випадки

З приходом спеки в Україні знову почали фіксувати випадки захворювання на ботулізм. Зокрема, у Києві захворіла жінка, перед цим вона вживала в'ялену рибу.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Києві.

Зокрема захворювання зафіксовано у Дарницькому районі Києва. Жінка купила в'ялену рибу у магазині "Бджілка" за адресою вул. Олени Бджілки, 7-Б. Постраждалу госпіталізували.

22 червня начальник Головного управління Держпродслужби у Києві Олег Рубан заявляв, що в Україні почалася епідемія ботулізму. Він додав, що у зв'язку з військовим станом якість продукції не контролюється у плановому порядку.

"Нині в Україні є епідемія ботулізму. Багато людей самі готують і продають консервовану продукцію на ринках. Купувати потрібно лише в офіційних місцях продажу, де такі продукти пройшли відповідний режим термічної обробки та мають показники безпеки", - наголосив він.

Крім того, у Держпродспоживслужбі повідомили, що три випадки ботулізму з початку року зареєстровано у Вінницькій області. Захворювання було у дорослих, які вживали продукцію домашнього виробництва.

На Одещині ботулізмом у червні захворів чоловік 1985 року народження, який проживає в Южному. Він розповів, що вживав домашню тушонку з м'яса качки.

Наприкінці червня реанімацію Львівської обласної інфекційної лікарні з діагнозом ботулізм потрапив 66-річний чоловік у тяжкому стані. Він вживав домашню тушонку. За кілька днів до того із симптомами ботулізму туди ж потрапила 40-річна жінка.

На Рівненщині ботулізм був виявлений на початку липня у 20-річного хлопця, який перед цим їв в'ялену рибу.

Перші симптоми ботулізму зазвичай виявляються через 7-24 години після вживання зараженої їжі.

Серед них:

  • порушення близького зору,
  • двоїння в очах,
  • сильно виражена сухість у роті,
  • утруднене ковтання,
  • підвищена стомлюваність,
  • м'язова слабкість,
  • запаморочення,
  • короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, ослаблення випорожнень)

У важких випадках потім настає стадія парезу кишечника (здуття живота, запор), ураження м'язів шиї та кінцівок.

Раніше "Апостроф" розповідав про головні симптоми та лікування виразкового коліту.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: