Чи загрожує Україні спалах холери: МОЗ відповіло на чутки із соцмереж

На початку червня з'явилася інформація про холеру в окупованому Маріуполі, і з того часу українці уважно стежать за новинами про цю небезпечну діарейну інфекцію. Нещодавно в соцмережах почала поширюватися інформація про те, що спалахи холери очікуються по всій території країни, і Міністерство охорони здоров'я України дало з цього приводу офіційне роз'яснення.

"Вже тиждень Viber-каналами поширюється інформація про начебто наближення спалаху холери. МОЗ вкотре нагадує: в Україні наявна достатня матеріально-технічна, організаційна та юридична база для реагування на випадки чи підозру на холеру", - йдеться у повідомленні в офіційному Telegram-каналі міністерства.

Фото: https://t.me/mozofficial

"Абсолютно усі випадки, де б можна було запідозрити холеру, проходять через систему центрів контролю та профілактики хвороб. За весь час моніторингу не було зафіксовано випадків навіть із підозрою на холеру", - запевняють чиновники.

При цьому в повідомленні, яке люди передають одне одному в Viber, лікарі знайшли по-справжньому корисні поради, а саме: дотримуватися базових правил особистої гігієни, використовувати безпечну воду, ретельно обробляти їжу.

"Це важливо робити завжди, а тим паче влітку — сприятливу для поширення багатьох інфекцій пору року", - наголосило відомство.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я