RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Медики виявили небезпечні побочки раннього дозрівання у дівчат: загрожують серйозними проблемами

Раннє статеве дозрівання у дівчаток, яке зустрічається все частіше, може згодом негативно позначитися на їхньому здоров'ї – збільшити ризик психічних і навіть онкологічних захворювань.

Про це повідомила ендокринолог з Мерілендського університету, доктор Паула Ньютон, пише DailyMail.

Статева зрілість дівчат у США зараз настає раніше, ніж у попередніх поколіннях, і причини цього явища поки що не встановлено. Припускається, що факторами, пов'язаними з раннім статевим дозріванням, можуть бути рівень ожиріння серед американської молоді, а також дитячі травми.

Згідно з останніми даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), близько 20 відсотків усіх американців віком від двох до 19 років страждають на ожиріння. Така ж частка тих, хто страждає на ожиріння серед дівчаток від шести до 11 років.

Доктор Паула Ньютон вважає, що між ожирінням і раннім статевим дозріванням дівчаток є прямий зв'язок.

За її словами, жирові клітини мають гормональні властивості, які викликають статеве дозрівання в більш ранньому віці. Через велику кількість жиру починає вироблятися естроген, який запускає розвиток грудей та інші фізичні зміни.

Це також може пояснити, чому показники передчасного статевого дозрівання зросли під час пандемії COVID-19, коли діти змушені були вести менш рухливий спосіб життя.

Дівчатка, що передчасно досягли статевої зрілості, з більшою ймовірністю страждатимуть від проблем із психічним здоров'ям протягом усього життя. Також є думка про підвищений ризик розвитку раку молочної залози або раку матки у пізнішому віці.

Раніше ми розповіли, скільки потрібно займатися спортом людям із сидячим способом життя.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я