RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Лікарка розповіла, як відрізнити панічну атаку від серцевого нападу

Питання відмінності панічної атаки від серцевого нападу непокоїть багатьох людей. Раптовий напад паніки не несе жодної загрози життю, проте "тихий інфаркт" може бути дуже небезпечним. Лікар-невролог Ольга Глінська назвала суттєві відмінності цих станів, що дозволяють зрозуміти людині, що робити далі.

Фото: instagram.com/doctor_glinska

Як відрізнити серцевий напад від панічної атаки?

- Серцевий напад частіше трапляється після нервового перенапруження, важкого стресу, фізичного навантаження. Панічна атака зазвичай виникає сама по собі, і не провокується нічим видимим.

- Серцевий напад частіше виникає у людей, що мають деякі захворювання серцево-судинної системи, але про це вони можуть і не знати.

- Серцевий напад супроводжується болем за грудиною стискаючого характеру, що може іррадіювати в руку, плече, спину. Також людину турбує нудота, головокружіння, іноді блювота.

- Серцеві прояви панічної атаки дещо інші - поколювання в області серця, оніміння кінцівок, відчуття нестачі повітря, серцебиття, тощо.

- Серцевий напад зазвичай триває більше ніж 10 хвилин, тоді як панічна атака за цей час проходить безслідно.

Фото: Pixabay

Лікарка наголосила, що важливо пам'ятати про те, що бувають атипові ознаки інфаркту, стенокардії та інших серцевих захворювань, тому всім, хто хоча б раз переживав подібні симптоми потрібно пройти серцевий чек-ап!

  • Читайте також, як впоратися з мігренню без ліків. Лікарка назвала топ-10 способів, які можуть допомогти.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я