RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як уникнути натирання взуття та правильно лікувати водянки: поради лікаря

З проблемою натирання ніг стикаються багато людей, зокрема й військові. Болючі водянки з'являються в будь-яких місцях, де є тісний контакт шкіри та взуття. Лікар-дерматолог Вікторія Миронюк розповіла, як уникнути появи мозолів і як боротися з ранами, що вже з'явилися, на ногах.

Фото: instagram.com/sviy.doc

Як уникнути натирання взуття: прості способи

  • Надягайте нейлонові або вологостійкі (трекінгові) шкарпетки. Якщо одна пара шкарпеток не допомагає, спеціаліст рекомендує надягати дві пари, тоді тертя буде між шарами тканини. Якщо тертя буває на щиколотках, шкарпетки мають бути високими.
  • Взуття має підходити вам за розміром: не повинно бути занадто тісним або надто вільним. Зверніть увагу на м'які захисні пов'язки або пластирі для проблемних зон, таких як ступні або стегна. Перевірте, чи пов'язка закріплена надійно.
  • Зменшити тертя допомагає тальк, вазелін або навіть твердий дезодорант. Їх необхідно нанести на проблемні ділянки.
  • Негайно припиніть вплив тертя, якщо у вас виник біль, дискомфорт, почервоніння – це все провісники пухиря.

Фото: instagram.com/sviy.doc

Що робити, якщо водянка на нозі вже утворилася? Для лікування мозолів лікар рекомендує робити наступне:

1. Закрийте пухир пов'язкою, але не щільно. Для пухирів у зоні тиску, наприклад на ступнях, використовуйте пластирі-виріжте його у формі пончика з отвором посередині та помістіть її навколо пухиря, потім заклейте пухир і прокладіть пов'язкою зверху.

2. Не розкривайте і не дренуйте маленькі пухирі, оскільки це може сприяти інфікуванню рани. Однак, якщо ваш пухир великий і дуже болючий, іноді його можна дренувати. Як тільки пухир сплощиться після, вимийте уражену ділянку водою з милом і нанесіть вазелін. Не видаляйте "дах" пухиря, оскільки це захистить шкіру під час загоєння.

3. По міру загоєння пухиря спостерігайте чи немає ознак інфекції. Якщо ви помітили почервоніння, гній, біль або припухлість це може бути ознакою для застосування місцевих антибіотиків.

Фото: instagram.com/sviy.doc

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я