RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Що робити при сезонній алергії, коли сльозяться очі: поради лікаря

З приходом весни багато людей стикаються із сезонною алергією (полінозом) - це реакція організму на цвітіння або пилення рослин. Найбільш схильними частинами тіла є ніс, дихальні шляхи та очі. Лікар-алерголог Майя Руселевич розповіла, що робити при алергічному кон'юнктивіті.

Фото: instagram.com/dr__maya

Як проявляється алергічний кон'юнктивіт?

"Він проявляється печінням, сльозотечею, свербежем, почервонінням, припухлістю повік, - розповідає лікар в Instagram. - Нерідко до цього додається ще й симптоматика, що притаманна носу".

У період полінації лікар рекомендує одягати кепку, окуляри і намагатися не торкатися руками обличчя, не терти очі та носа.

Що робити, коли сльозяться очі від алергії?

Алерголог зазначає, що при весняному кон'юнктивіті дуже важливо змивати алерген. Для цього існують різні краплі на основі гіалуронової кислоти для зволоження слизової ока, такі як Гілан комфорт, Хілозар-Комод, Оксіал, Візмед, Max OptiFresh BioPlus та інші.

Фото: Getty Images

"Ці прості речі допоможуть нам більш легко впоратись з алергічним ринітом та кон’юктивітом. Іноді достатньо все промити, випити антигістамінний засіб, щоб позбутися всіх симптомів. Якщо це не допомагає, додаємо антигістамінні препарати в очі за рекомендацією вашого лікаря", - додала лікарка.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я