RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Лікарка розповіла, чому важливо отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19 під час війни

Війна, на жаль, не скасовує коронавірус, і українцям, як і раніше, важливо носити маски та робити щеплення. Звичайно, йдеться про мешканців тих регіонів України, де не йдуть запеклі бої та чиї міста не окуповані росіянами, оскільки там головне завдання – вижити. Лікар Марія Тимченко вважає, що всім, хто має можливість, необхідно зробити бустерну дозу вакцини проти COVID-19. За її словами, у сьогоднішніх реаліях ревакцинація має велике значення.

"Ігнорування масок, тривале перебування в холодних підвалах зі скупченням людей, погане харчування, постійний недосип та стрес - все це не дало нам можливості знизити рівень захворюваності на корону, - розповідає вона в Instagram. - У більшості випадків симптоми вірусу легкі та швидко проходять. Але є і везунчики, в яких температура тримається під 40С, є сильний головний біль, ломота в тілі, в грудях, надсадний кашель, кишкові розлади. І все це супроводжується повним знесиленням".

Фото: instagram.com/dr.tymchenko

Фахівець також зауважила, що через відсутність бустера люди стикаються з численними медичними проблемами при в'їзді в іншу країну: відсутність страховки, черги до лікарів, неможливість без рецепта придбати ліки.

Тимченко, яка в умовах війни консультує хворих на ковід онлайн, зізналася, що зараз складно призначати правильне лікування, оскільки багато українців не мають змоги придбати медикаменти, здати аналізи або прийти на прийом.

"Ніколи не забуду консультацію, де у дитини 3 років температура 41, не збивається парацетамолом, та інших ліків немає. Швидка через обстріли не виїжджає, аптеки не працюють. І така ж з ситуація у її вагітної мами", - розповідає лікарка.

"Звісно, від хвороби вакцина не захистить, але захистить від ускладнень та смерті!", - наголошує вона.

Фото: instagram.com/dr.tymchenko

Коли робити бустерну вакцину?

Якщо минуло 6 місяців від другої дози вакцини.

Якими вакцинами робити бустер?

Pfizer та Moderna.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я