RU  UA

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Як підготувати організм до переведення годинників на літній час: головні поради експертів

У ніч на 27 березня українці переводитимуть годинник на літній час,який може по-різному відображатися на здоров'ї людини.

"Апостроф" публікує поради експертів, які розповідають, як людям настроїти свій організм до переходу на літній час.

Як відомо, годинник переводиться о 3:00 ночі 27 березня. За словами вчених, організм людини краще адаптується до зимового часу, ніж до літнього. Більше того, з переведенням годинника змінюється ритм життя.

Швидкий перехід на літній час можливий, якщо людина за тиждень до "часу Х" лягатиме спати на 15 хвилин раніше. Перед сном важливо провітрювати приміщення та прибирати від себе гаджети.

"Щоб швидко заснути, не вживайте кави пізно ввечері. Щоб ранок пройшов радісно та енергійно – включайте ритмічну музику та приймайте душ. Адаптацію до переведення годинника на зимовий час варто починати за тиждень, оскільки зміна режиму погано впливає на людський організм", - радять українцям – експерти.

Фахівці також попереджають, що після переходу на літній час людина може відчувати втому, головний біль, виснаження і навіть роздратування. Щоб запобігти дискомфорту - після переводу стрілок краще засипати і прокидатися за старим графіком. Крім цього, важливо стежити за своїм раціоном харчування.

Раніше ми розповідали, коли Україна переходитиме на літній час.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я