RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Як доглядати за шкірою в умовах військового дефіциту: поради дерматолога

В умовах війни далеко не всі засоби для догляду за шкірою є доступними, тому доведеться переглянути та змінити щоденні ритуали. Лікар-дерматолог, косметолог Анастасія Мельник розповіла, що зараз потрібно більшою мірою думати про комфорт шкіри і відштовхуватись від відчутних проблем: сухість, сальність, подразнення.

Лікар-дерматолог, косметолог Анастасія МельникФото: instagram.com/doctor_melnyk

У своєму блозі в Instagram експертка пояснила, яких етапів у догляді за шкірою бажано дотримуватися навіть в умовах військового дефіциту. Вона перерахувала кілька найважливіших пунктів.

Мінімальний догляд за шкірою в умовах дефіциту складається зі:

Зволоження. У випадку недоступних засобів для дорослих/дітей забуваємо про естетику і думаємо про фізіологію шкіри. Відновити ліпідіний шар важче, ніж попередити його руйнацію.

Очищення. Це другий пункт. Забезпечення очищення знижує активність бактерій, знімає надлишок шкірного сала. Очищуємо шкіру раз на день. Якщо шкіра суха, то можна раз на декілька днів. Знижена частота мінімізує необхідну кількість додаткового зволоження.

Роботи із проблемами. Варто зазначити, що в умовах недоступності стандартних засобів важливо не перестаратись і не нашкодити. Відновлювати важче. Кислоти в низьких концентраціях - оптимальний варіант. Особливо, якщо є в формі дисків. Ріжемо на декілька частин, щоб вистачило на довший період часу.

Сонцезахисту. Легше просто не виходити максимально на сонце вдень або носити капелюх. Сонцезахист завжди має схильність обтяжувати шкіру і його потрібно досить ретельно очищувати. Тому якщо доступу до постійної води немає - пропускаємо.

Фото: Getty Images

Спеціального лікування, яке ділимо/мінімізуємо, щоб розтягнути на довший період. Це краще, ніж залишитись без нічого. Дозу ліків знижуємо до мінімально можливої, але продовжуємо в подальшому термін прийому. Тримайте контакт із своїм або доступним дерматологом.

По можливості одягайте діткам до тіла бавовну, перевіряйте, щоб одяг був не надто тугим. Щоб дитина не пітніла. Не лякайтесь, якщо при зміні води/переїзді погіршується шкіра. Це нормальна реакція дитячої шкіри.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я