RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як зменшити ризик інсульту: британські медики підказали "дієту"

Британські медики озвучили способи боротьби з інсультом - насамперед йдеться про правильні продукти харчування.

Про це повідомляє Express.

Нездорове харчування може збільшити ваші шанси на інсульт, оскільки може призвести до підвищення артеріального тиску та рівня холестерину. Університет Лідса виявив, що ті, хто дотримується дієти з високим вмістом клітковини, мають нижчий ризик першого інсульту.

За даними національної служби охорони здоров'я Великобританії, більшості з нас потрібно їсти більше клітковини і споживати менше доданих цукрів у раціоні. Вживання великої кількості клітковини пов'язане з нижчим ризиком серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу та раку кишечника.

У той же час, продукти з високим вмістом клітковини допомагають знизити кількість холестерину в крові, тому при виборі крохмалистих продуктів віддавайте перевагу цільнозерновим пластівцям, коричневому рису або крупам, таким як цільнозерновий кускус. Про це повідомляє асоціація інсульту Великої Британії.

Британський кардіологічний фонд попереджає - клітковина потрібна не тільки для травлення, а й для здоров'я серця. Але більшість із нас не їсть достатньо клітковини.

Раніше "Апостроф" розповідав про п'ять фруктів, які незвичайно доповнять солоний салат.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я