RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Як визначити високий холестерин: медики назвали простий спосіб

Медики назвали небезпеку високого рівня холестерину в організмі людини, а також озвучили спосіб боротьби з ним.

Про це повідомляє британське видання Express.

Як відзначають фахівці, високий рівень холестерину відомий з цілого ряду причин, частково тому, що він не викликає явних попереджувальних ознак. Через відсутність симптомів захворювання зазвичай виявляють під час нормальних аналізів крові.

Чим довше високий рівень холестерину залишається без контролю, тим серйозніші наслідки для здоров'я. Це пов'язано з тим, що відкладення холестерину, що циркулюють у крові, прилипають до внутрішніх стінок артерій, змушуючи їх з часом твердіти.

Йдеться про те, що ущільнення артерій, також відоме як атеросклероз, може призвести до багатьох ускладнень у всьому організмі. Залежно від того, які артерії уражені, симптоми виявлятимуться по-різному. Оніміння та похолодання кінцівок також є частими ознаками атеросклерозу.

Фахівці відзначають - для того, щоб боротися з високим рівнем холестерину, необхідно на початкових стадіях почати дотримуватися дієти. Продукти , яких слід уникати, включають яйця, кокосове масло, пальмове масло, вершкове масло або сало.

З іншого боку, продукти, що містять розчинну клітковину, повинні займати важливе місце у вашому раціоні. Розчинна клітковина допомагає позбавити організм шкідливого холестерину, прикріплюючись до молекул всередині травного тракту і виводячи їх з організму.

Важливо контролювати рівень холестерину, оскільки це розширює можливості його зниження за допомогою здоровішої дієти.

Раніше ми називали п'ять фруктів, які незвичайно доповнять солоний салат.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я