RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Від чого залежить тяжкість захворювання COVID: лікар дав чітку відповідь

Важливим фактором при захворюванні коронавірусом є стан імунної системи. Також на інтенсивність перенесення захворювання впливають вік, стать, супутні захворювання та вірусне навантаження.

Про це розповів сімейний лікар Центра первинної медико-санітарної допомоги Фелікс Ілясевич.

"Залежить і від штаму - у різновидів одного вірусу різна течія, наприклад, у "Омікрону" вона набагато легша, ніж у штаму "Дельта". Тому якщо раніше людина вважалася здоровою через десять днів від початку симптомів чи з дня тестування, то зараз це лише п'ять днів. Важливим є стан імунної системи до моменту зараження", - пояснює лікар.

За його словами, людина, яка не піддається стресу, не перевтомлюється, веде здоровий спосіб життя, переважно легше переносить хворобу.

Багатьох людей дивує, чому молодь важко переносить захворювання на коронавірус.

"У молодості імунна система реактивніша і дуже бурхливо відповідає на інфекцію. Це провокує цитокіновий шторм, а він іноді може зіграти злий жарт з організмом, спричинивши ускладнення і навіть призвівши до смерті", - розповідає Ілясевич.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Україні лише дві області залишились "жовтими", а всі інші мають гіршу епідемситуацію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я