RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Після перенесеного "Омікрону" каву краще не пити: лікар назвав побічний ефект

Лікарі рекомендують людям, які перехворіли на штам "омікрон", відмовитися від вживання кави.

Про це розповів виданню "Газета.Ru" лікар-невролог мережі клінік "Атлас" Ігор Мацокін.

За його словами, у людей, які перенесли коронавірус (а особливо - його останній варіант "омікрон"), часто спостерігається зниження працездатності та постійна сонливість. Через це багато хто починає вживати стимулятори, найбільш поширеним з яких є кофеїн. Але цього робити не можна.

За словами Мацокіна, кофеїн для хворих на коронавірус шкідливий. Ця речовина виснажує в організмі запаси АТФ. Аденозинтрифосфорна кислота грає дуже важливу роль в обміні енергії та речовин в організмі. А після хвороб, у тому числі і коронавірусу, цієї речовини і так тимчасово стає менше.

"Кофеїн призводить до зневоднення і, як наслідок, до підвищення згортання крові, а також зниження в крові мікроелементів, таких як калій, що негативно впливає на роботу серця і серцево-судинну систему", - додав Ігор Мацокін.

За словами лікаря, краще замінити каву на зелену або білу.

Раніше ми також публікували шість ознак перенесеного "Омікрону".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я