RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Депресія та перевтома: психолог пояснила різницю

Українцям пояснили, як відрізнити депресію від звичайної перевтоми. Фахівці стверджують, що депресивні прояви можуть свідчити про психічний розлад людини.

Про це в ефірі програми Апостроф HEALTH на Апостроф TV розповіла психолог, психотерапевт Наталя Шестак.

Як зазначила лікарка, існують певні симптоми, за якими можна розпізнати небезпечну хворобу, депресію. Дуже часто останню плутають з перевтомою, тоді як виснаження може бути однією зі складових депресії.

"У нас дуже багато людей плутають депресію з перевтомою, з поганим настроєм. Тобто людина йде після роботи, втомилася і каже: "У мене депресія". Перевтома - це один з критеріїв депресії, як і нудьга, туга і зневіра. Другий критерій - це перевтома, коли вже немає фізичних сил, коли можливе емоційне вигоряння. І якщо перевтома супроводжується тривалим періодом, це як критерій може далі вивести на депресію", - зауважила фахівець.

За словами психотерапевта, депресія - це психічний розлад людини. Розлад сприйняття світу та життя, коли нічого не приносить радості. І такий стан вимагає серйозного лікування.

"Людина немає сил, немає інтересу до життя. Ніщо його не захоплює. Якщо це перевтома, то ви виспалися, смачно поїли – дали собі якусь підтримку, і у вас інтерес до життя виник. Тоді все добре. А депресія - це така неприємна річ, коли ви і виспалися, і смачно поїли, а інтерес не відновлюється", - наголосила психолог.

Тоді як при перевтомі - достатньо просто добре відпочити, зазначила Наталя Шестак.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Коли люди в стані стресу, вони стають легкою здобиччю - психотерапевт

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я