RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Які напої допомагають відновитись після COVID-19: дієтолог дала поради

Дієтологи назвали напої, що здатні допомогти швидше відновитися після коронавірусної хвороби COVID-19.

Про те, що слід пити після коронавірусу, розповіла лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль.

Тим, хто переніс коронавірусну інфекцію, необхідно зробити своїм базовим напоєм просту воду. При цьому варто утримуватися від вживання міцної кави та чорного чаю, солодких газованих напоїв та пакетованих соків.

Перевагу краще віддати домашнім сокам, морсам та настоям на основі зеленого чаю.

Настій на основі зеленого чаю

Для того, щоб заварити настій на основі зеленого чаю, потрібно на 1,5 літра води додати дві столові ложки якісного розсипного зеленого чаю, дві часточки апельсина, одну-дві столові ложки журавлини (можна мороженої). Цукор краще не додавати, а нарізати яблуко без шкірки. Настій має настоятися 40-50 хвилин. Вживати його можна протягом дня, доливаючи за бажанням теплої води, порадила дієтолог.

Домашній морс

Найкраще готувати морси із таких ягід, як журавлина та обліпиха. Необхідно взяти 2 л води, довести до 80 градусів та додати близько 200 грамів промитих ягід. Для підсолодження найкраще підійде полуниця: полуниця + обліпиха, полуниця + журавлина. Після чого за допомогою блендеру чи товкача для картоплі необхідно суміш перемішати. Дієтолог радить воду не доводити до кипіння спеціально для збереження максимальної кількості вітамінів.

Анжеліка Дюваль наголосила, що такі домашні напої можуть стати частиною постковідної відновлювальної терапії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у МОЗ українцям розповіли, як не заразитися штамом Омікрон.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я