RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Як впоратися з панікою та стресом у домашніх умовах: поради доктора Комаровського

Відомий педіатр Євген Комаровський, який розповів про шкоду постільного режиму при ГРВІ, дав поради, як упоратися зі стресом та панікою.

Про це він розповів у ефірі каналу "Україна 24".

Насамперед, людина має визначити – їй просто стало страшно, або у неї присутні симптоми панічної атаки. У другому випадку шансів допомогти самому дуже мало і необхідна допомога фахівців.

У тих, хто переніс коронавірусну інфекцію, нерідко проявляється тривожність, депресивні стани, а у особливо важких випадках - схильність до суїциду. Сімейні лікарі у таких випадках можуть виписати антидепресанти, проте подібні препарати не всім по кишені. І в українських реаліях люди часто намагаються "лікуватись" алкоголем.

"Тому перше, що треба зробити - постаратися прибрати від себе негатив. Не дивіться ці моторошні новини, в такій кількості. Коли вам страшно, подумайте - кого і що ви любите ... Любите солодке - бог із ними, із сідницями, з'їжте цукерку, якщо це перемкне увагу", - радить лікар.

Комаровський також рекомендує скоротити спілкування з людьми, які викликають роздратування.

"А коли у сім'ї чи на роботі з вас "п'ють кров", то вам вкорочують роки життя. Це треба навчитися скорочувати", - зазначив лікар.

Раніше "Апостроф" публікував поради Євгена Комаровського, як відновиться після перенесеного коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я