RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чи можна втратити зір після лазерної корекції: лікар розповіла про ризик ускладнень

Незважаючи на популярність лазерної корекції зору, ця офтальмологічна процедура оточена безліччю страхів. Найпопулярніший із них – що після ексимерного лазера можна втратити зір. Пластичний офтальмохірург, кандидат медичних наук із 21-річним стажем Ганна Барінова розповіла, наскільки реальними та поширеними є серйозні ускладнення після операції.

"Кількість гарних випадків і кількість вилікуваних пацієнтів переважає над кількістю ускладнень. Втратити зір можна в дуже і дуже рідкісних випадках, - розповіла лікар у YouTube-проекті KAMINSKYI. - Це стосується кератитів (запалення рогівки ока - Ред.), які можуть виникнути у післяопераційному періоді. Але, як правило, офтальмологи з ними дуже добре і швидко справляються".

Фото: Wikimedia Commons

Офтальмохірург попередила, що ускладнення можуть виникнути через пацієнтів, які не дотримуються рекомендацій після операції.

"При лазерній операції втратити зір практично неможливо. Тільки через ускладнення, які можуть бути потім - це запальні реакції, які ми не можемо передбачити наперед", - сказала вона.

Ганна Барінова також пояснила, чому лазерну корекцію зору не роблять під загальним наркозом.

"У дуже малій кількості в офтальмологічних клініках є анестезіолог, який має ліцензію на проведення наркозів. В основному все роблять під місцевою або ретробульбарною анестезією, коли сам офтальмологи або анестезіолог може зробити укол під око, знеболити його, і пацієнт зовсім нічого не відчуватиме" – пояснила вона.

  • Раніше дерматоонколог Світлана Дячук відповіла на міф, що трава родимки завжди загрожує розвитком меланоми – раку шкіри.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я