RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

"Омікрон" вже виявлено у 20 областях України: але МОЗ знайшло позитив

В Україні протягом останніх трьох тижнів спостерігається зростання добової захворюваності людей на штам коронавірусу "омікрон". Цей варіант інфекції COVID-19 було виявлено вже у 20 областях.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За словами чиновника, протягом останніх трьох тижнів добова захворюваність на штам "омікрон" в Україні збільшилася приблизно в 7 разів. При цьому госпіталізовувати інфікованих стали вдвічі більше, ніж раніше.

"Незважаючи на обнадійливу тенденцію, що кількість людей, які важко захворіли і потребують лікування в стаціонарі, не зростає такими ж темпами, що і загальна кількість випадків інфікування COVID-19, вірус все ще становить серйозну загрозу, особливо для груп ризику та невакцинованих", – наголосив міністр.

Протягом минулого тижня кількість нових випадків зараження знову майже подвоїлася порівняно з аналогічним показником тижнем раніше (194 тисяч проти попередніх 110 тисяч).

За кількістю інфікування на 100 тисяч населення Україна зараз за даними ВООЗ знаходиться на 46-му місці з 54-х територій Європейського регіону.

Найбільша кількість підтверджених випадків "омікрону" зареєстрована у Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та у Києві.

Раніше ми повідомляли, що лікар назвав небезпечний симптом після "Омікрону".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я