RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

У США успішно розділили сіамських близнюків - у них була спільна печінка та діафрагма

Сіамські близнюки Еддісон та Ліліанна Альтобеллі з Чикаго (США) повернулися додому після успішної операції з розділення. Раніше дівчата мали спільну діафрагму та печінку.

Діти провели в реанімації майже рік після народження, але тепер вони мають власні тіла, пише видання People.

Фото: The Children's Hospital of Philadelphia

Мама близнюків Меггі Альтобеллі була на 20-му тижні вагітності, коли УЗД показало, що її діти з'єднані у черевній порожнині. Незабаром виявилося, що дівчата мають власні серця. У Дитячій лікарні Філадельфії батькам близнюків повідомили, що їхня спільна печінка досить велика, щоб її розділити. Це зробило Едді та Лілі чудовими кандидатами на операцію.

Дівчата народилися шляхом кесаревого розтину 18 листопада 2020 року. Після цього лікарі 10 місяців готували сіамських близнюків до розділення у відділенні інтенсивної терапії. Фахівці створили 3D-моделі їхньої печінки, а також використали розширювачі шкіри, щоб покрити дівчаткам грудну клітину та живіт після операції.

Едді та Лілі розділили 13 жовтня, операція тривала 10 годин. Майже за 2 місяці сім'я змогла повернутися додому зі своїми дітьми. Наразі дітям все ще потрібен зонд для годування та апарати штучної вентиляції легенів, але лікарі сподіваються, що згодом вони навчаться дихати самостійно.

"Вони сидять, дивляться одна на одну, посміхаються і граються. Щоразу, коли вони знаходяться поруч, вони тягнуться одна до одної руками, чіпають обличчя та дихальні трубки, - кажуть батьки. - Це наша подорож. Багато в чому вона особлива. Ці дівчатка проживуть довге та здорове життя".

Фото: The Children's Hospital of Philadelphia

Сіамські близнюки народжуються рідко, приблизно в 1 випадку з 50 000. У США Дитяча лікарня Філадельфії одна з небагатьох має досвід розділення сиамських близнюків: з 1957 року тут прооперували більше 28 пар близнюків.

  • Раніше в США дівчинка народилася із двома ротами. Дивіться на Апостроф фото та опис унікального випадку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я