RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

У ВООЗ дали невтішний прогноз про завершення пандемії після Омікрона

У ВООЗ назвали чутки про те, що штам коронавірусу "Омікрон" останній, і що він покладе край пандемії, неправдивими.

Про це повідомляють "Новини ООН".

За словами представників Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця чутка не відповідає дійсності, оскільки темпи поширення "омікрону" дуже високі. За такого рівня та швидкості поширення не можна виключати взагалі нічого.

За даними Організації, за останній тиждень кількість нових випадків COVID-19 зросла на 20 відсотків - за минулі сім днів захворіло 19 млн людей. При цьому у ВООЗ наголошують, що це лише офіційні цифри. Реальні ж набагато вищі. Показник смертності залишився без змін і становить приблизно 45 тисяч.

"Омікрон" продовжує свою ходу планетою... У деяких країнах пік захворюваності, можливо, пройдено, і це вселяє надію на те, що гірше позаду. Але жодна країна ще не може вважати, що небезпека минула", – зазначив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейєсус.

При цьому особливе занепокоєння, за словами Гебрейєсуса, викликають країни з низьким охопленням вакцинацією населення.

Раніше ми повідомляли, що ВООЗ визнала неефективними бустерні дози вакцин проти коронавірусу, і закликала.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я