RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Бустерні щеплення проти COVID-19: у ВООЗ заявили про їхню неефективність і назвали вихід

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я заявили, що бустерні дози вакцин від COVID-19 неефективні. У зв'язку із цим їм потрібно знайти заміну.

Про це повідомили на офіційному сайті організації.

Так, за словами експертів з ВООЗ, бустерні вакцини від коронавірусу забезпечують захист від нових штамів цієї інфекції. Раніше їх вважали за прийнятну альтернативу нових вакцин. Тепер експерти стверджують, що це не так, і розробка нових вакцин від нових штамів COVID-19 необхідна. Такі висновки зробили експерти технічної консультативної групи Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Вже існуючі бустерні дози вакцин навряд чи будуть ефективними для боротьби з еволюціонуючим вірусом", - йдеться у повідомленні ВООЗ.

Втім, нові вакцини ще не розроблені, а значить з'являться вони відносно не скоро. Поки їх ще немає, у міру мутування вірусу Sars-CoV-, імовірно, потрібно оновлювати склад існуючих вакцин.

На думку експертів, це дозволить деякий час забезпечувати рекомендовані ВООЗ рівні захисту від інфекції. Зокрема, від штаму "Омікрон" та можливих майбутніх варіантів.

Раніше ми також повідомляли про те, що українцям дозволили колоти бустерну дозу вакцини.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я