RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Маски та карантин не спрацюють: Комаровський дав сумний прогноз щодо Омікрона

Відомий український педіатр Євген Коморовський попередив, що новий штам коронавірусу "Омікрон" дуже заразний. За цим показником він практично не поступається кору, яка є однією з найбільш заразних інфекцій у світі. А це означає, що "омікрон" практично неминуче врешті-решт потрапить у носоглотку кожної людини на Землі. Вакцини та маски не зможуть запобігти цьому.

Про це Комаровський заявив в інтерв'ю українському журналісту та телеведучому Дмитру Гордону.

"Те, що очевидно медичній науці: заразність "Омікрону" наближається до заразності кору. А це одна з найбільш заразних інфекцій, що існують на земній кулі. Порівнятися з кором не може, напевно, ніщо. "Омікрон" практично такий самий", - сказав Комарівський.

При цьому він додав, що у зв'язку з цим немає сумнівів, що, зрештою, на цей штам перехворіють майже всі люди на Землі.

"Тут ніякі маски, ніякі протиепідемічні заходи не спрацюють. Тобто ми всі отримаємо цей вірус. І чим це скінчиться? Швидше за все, ті, хто щеплеться, і ті, хто хворів, отримають легку форму захворювання", - додав Комаровський.

У той же час, за словами лікаря, "омікрон" не так часто спричиняє ускладнення, як звичайний грип, наприклад. У зв'язку з цим, дехто може припустити, що його зовсім не треба побоюватися. Але Коморовський руйнує такі припущення тим, що цей варіант коронавірусу набагато заразніший. А це означає, що загальна кількість тих, хто заразився, буде набагато більшою.

"Візьмемо грип. Одному зі 100 людей стає погано. А тут той же грип, але погано стає одному з 1000. Реально погано. Але захворіють десятки мільйонів. Тому загальна кількість тих, кому буде дуже погано, на кого не вистачить медицини, кисню та решта, буде величезною", – прогнозує експерт.

За словами Комаровського, нова хвиля коронавірусу, спричинена саме штамом "омікрон", уже почалася. Цей факт ніхто не констатує лише через низький рівень тестування, що призводить до неактуальної картини в статистиці.

Раніше ми також повідомляли про те, що Омікрон зафіксовано ще в одній області України.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я