RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Вчені розкрили причину садистської поведінки: як зробили відкриття

Група дослідників з Орхуського університету (Данія) знайшла докази того, що нудьга може бути фактором, що провокує садистську поведінку.

Про це повідомило видання Medical Press.

У статті, опублікованій у Journal of Personality and Social Psychology: Interpersonal Relations and Group Processes, група описує свій огляд дев'яти унікальних досліджень, куди вони звернули увагу і які включали вивчення садистської поведінки людей різних умовах.

Попередні дослідження показали, що велика кількість людей виявляють садистську поведінку — від образ інших до глузування, знущань чи фізичного насильства. У результаті дослідження вчені розглянули роль нудьги у такій поведінці.

Щоб дізнатися більше, вчені розглянули дев'ять унікальних досліджень, які були проведені раніше, щоб дізнатися більше про садистську поведінку. У першому дослідники розсилали оцінки особистості великій кількості людей і включали кілька питань про нудьгу. Більш пильний погляд показав, що люди частіше зізнавались у навмисному заподіянні шкоди іншим, коли їм було нудно.

У другому дослідженні вчені вивчили зусилля, в яких брали участь військові, які завдавали шкоди своїм колегам, і знову виявили, що нудьга, мабуть, зіграла свою роль.

Третє дослідження включало вивчення тролінгової поведінки людей в інтернеті, і воно показало, що люди повідомляли про те, що роблять це частіше, коли їм нудно.

У четвертому дослідженні вчені спостерігали за тим, як дорослі ображають дітей словесно чи фізично, і знову виявили, що одним із факторів була нудьга.

Зазначивши, що всі перші чотири дослідження були засновані на сценаріях самозвітів, вчені розглянули інші дослідження, які включали проведення експериментів та вивчення результатів. У першому добровольців просили подивитися відеоролики, деякі з яких були нуднішими, ніж інші. Поки вони дивилися, добровольцям дозволяли пропустити личинок через м’ясорубку, щоб розвіяти нудьгу (добровольців обдурили, насправді жодна з личинок не постраждала). Дослідники виявили, що більшість перемелювання личинок було зроблено тими, хто дивився нудніші відео. У двох інших експериментах онлайн-добровольцям було дозволено вирішити, чи дати більше грошей іншому учаснику, чи відняти з їхнього рахунку. В обох дослідженнях було виявлено, що ті, хто почувається нудніше, частіше віднімають з інших.

На закінчення дослідники припускають, що нудьга, мабуть, грає роль садистській поведінці і що це, ймовірно, пов'язано зі спробами пом'якшити негативні почуття.

Раніше ми також повідомляли про те, що вчені назвали найкорисніший для здоров'я час для засинання.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я