RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Статистика буде в рази гірша: лікар спрогнозував нову хвилю "ковіду" в Україні

Українські лікарі прогнозують погіршення в рази статистики під час нової хвилі коронавірусної хвороби COVID-19 в країні. Зокрема, цьому сприятиме циркуляція "Омікрон-штаму".

Про це розповів доктор медичних наук, професор Сергій Крамарєв, пише Obozrevatel.

За його словами, нова хвиля коронавірусу може ускладнити ситуацію із інфікування удвічі, а то й тричі. Так, експерти очікують до 40 тисяч нових випадків захворювання щодоби.

Сергій Крамарєв вважає причиною спалаху два основні фактори: погіршення епідситуації на тлі підвищеної активності серед людей під час свят та циркуляція в країні нового, більш заразного, штаму "Омікрон".

Примітно, що результат святкування у вигляді більшої кількості хворих проявиться наприкінці січня. Важливо ще зважати, що в Україні порівняно з іншими країнами тестування знаходиться на нижчому рівні, тому й показники будуть дещо нижчі.

"Тестування у нас проводиться не так масово, як у цих країнах, тому ці цифри можуть бути трохи меншими", - наголосив професор.

Варто зазначити, що вперше під час новорічних та різдвяних свят цьогоріч добова кількість інфікованих перевищила 10 тисяч.

Як раніше писав "Апостроф", Омікрон більш заразний, але рідше "вкладає" до лікарні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я