RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Головне – вчасно зупинитись: Комаровський озвучив правила вживання алкоголю

Відомий медик Євген Коморовський сказав, що вживання алкогольних напоїв в помірних кількостях - це нормально, і не несе ніякої шкоди. Але при цьому він підкреслив, що мова йде саме про суворо помірні кількості тих чи інших алкогольних напоїв.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

Так, за словами професора Комаровського, помірна щоденна доза алкоголю – це 40 грамів.

За його словами, відмовляти собі у алкоголі взагалі зовсім не обов'язково. Просто потрібно дотримуватися помірного дозування, і ви аж ніяк не нашкодите, зате допоможете своєму організму розслабитися.

"У нашому житті не так багато задоволень, щоби категорично все забороняти. Це не правильно. Тому алкоголь – так. У помірній кількості – так. Помірна кількість – це кількість, що дозволяє зберігати бадьорість духу, а не кидатися на оточуючих, нормально спілкуватися. І ніхто поруч щоб не говорив: "Ти здається п'яненький, тобі час спати", – рассказал он.

Також Комаровський додав, що під час вживання алкогольних напоїв головне – вміти вчасно зупинитись. Якщо такого вміння у вас немає, краще від алкоголю відмовитися взагалі.

Те саме стосується і питання якості алкоголю. Якщо на якысний алкоголь у вас грошей немає, тоді теж краще взагалі не пити.

"У нас усіх закладені інстинкти – якщо вам здається, що щось не те, і виникають сумніви, що їжа якісна – краще викиньте це. Якщо ви сумніваєтеся у алкоголі – точно краще його не вживати", – пояснив Комаровський.

Раніше ми також повідомляли про те, що Комаровський назвав два головні секрети довголіття.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я